Siapa saya?

Assalammualaikum.. nama diberi SITI RAIDAH BINTI MUSTAMI. Dilahirkan pada 3 januari 1988 di hospital Besar  kuching Sarawak. Anak ke 5 dari 6 orang adik beradik.  Merupakan pelajar lepasan IJAZAH SARJANA MUDA PENGURUSAN MAKLUMAT (kepujian) SAINS PERPUSTAKAAN dari Universiti Teknologi Mara, Kolej Puncak Perdana Shah Alam Selangor.

Seperti graduan-graduan lain..selepas tamat berlajar saya juga bercita-cita untuk mencari kerja , untuk mencapai banyak impian selama ini. Namun rezeki Allah tak siapa yang tahu. Walau saya dah usaha semampu untuk mencari kerja walau bukan dari bidang yg saya belajar, rezeki tetap tidak berpihak pada saya.

Saya cuba untuk buat pelbagai jenis pekerjaan, seperti kerani, guru tadika, dan sebagainya, namun rezeki tidak lama.  Hampir 5 tahun selepas tamat belajar dari tahun 2011, saya berusaha semampu saya demi mencari rezeki yang halal namun tetap diuji Allah, masih belum rezeki untuk berjaya sperti rakan-rakan yang lain.

ALLAH terus menguji, dengan keadaan mak dan abah yang semakin tidak sihat dan menghidap pelbagai penyakit, yang perlukan rawatan susulan yang kerap di hospital dan klinik kerajaan.

Memandangkan hanya saya yang belum berkahwin dan tinggal bersama mak dan abah di kampong, saya galas tanggujawab itu demi mak dan abah tersayang. Sampai satu tahap saya terfikir, mungkin ini jalan yang Allah telah tetapkan, untuk saya berkhidmat dan berbakti buat mak dan abah di hujung usia tua mereka .

Pengalaman Bisnes

Sebelum saya berjinak-jinak  dengan bisness forever, saya pernah join satu bisness MLM , bersama rakan baik saya, namun, kuasa ALLAH, mungkin bukan rezeki saya, MLM yang saya join langsung tak menampakkan hasil, leader yang sepatutnya mengajar dan memantau saya sebagai downline nye seolah lepas tangan,

kami yang baru mula join masih terpinga-pinga untuk memulakan bisness kerana masih kurang ilmunya. Saya mula berputus asa dan serik untuk join mana-mana MLM lagi selepas itu… Memang saya serik & tak akan terjebak dengan MLM lagi!

Akhirnya saya ambil keputusan, terus mencari kerja, hantar resume disana sini walaupun nasib masih belum menyebelahi saya .

Penghujung 2015 kawan baik dari universiti dulu, NOR ILIANI BINTI ABDUL AZIZ, datang melawat saya di Melaka. Beliau ada menerangkan tentang bisness forever yang beliau join, namun pada ketika itu, hati seolah-olah tertutup untuk ambil tahu.

Sehinggalah pada awal tahun 2016, saya melihat rakan baik saya ini, kerap muat naik gambar kejayaan beliau dalam bisness forever ini, dan mungkin, pada masa itu Allah gerakkan hati saya untuk menghubungi beliau dan bertanya lebih lanjut mengenai bisness ini.

Apa yg menyebabkan saya pilih FOREVER sebagai bisnes utama saya

Melihat keaadaan diri yang masih tak mampu nak beri kehidupan yang lebih baik pada orang tua, dengan masalah hutang pelajaran yang masih tertunggak, membuatkan saya mula memikirkan cara yang paling tepat untuk ubah nasib diri.

Jika saya tak mula dari sekrang dengan usia semakin meningkat, saya mungkin tak akan mampu capai semua impian saya selama ini.  Saya tak boleh  berharap dengan sesiapa kecuali pada ALLAH dan diri sendiri. Allah tak akan mengubah nasib seseorang itu jika dia sendiri tak berusaha untuk mengubahnya.

Melihat keseronokan rakan baik  menjalankan bisness forever ini wlaupun beliau sudah bekerja dengan gaji yang bagi saya sudah cukup untuk dirinya sendiri, terdetik didalam hati, kenapa tidak saya cuba, lagi pula saya punya lebih masa dari beliau yang bekerja, sedangkan saya sepanjang waktu dirumah menguruskan hal mak dan abah sahaja.

Dan mungkin, ini jalan yang terbaik untuk saya mulakan sesuatu yang baru. Saya istikharah pada Allah Mohon pertunjuk jika ini jalan yang terbaik permudahkan. Dengan berbekalkan modal tak sampai rm 100, saya telah pun sah menjadi ahli @ FBO pada Febuari 2016.  Atas sokongan tak berbelah bagi sahabat saya, tak sampai sebulan saya telah pun selamat di VIP kan.

Alhamdulillah, semuanya seakan dipermudahkan ALLAH. Saya rasa sangat teruja dan yakin, untuk menjadikan bisness ini bukan part time lagi tetapi full time untuk saya mencari rezeki sekaligus punya banyak waktu untu berada disisi mak dan abah , in shaa Allah.

Perasaan saya berada dalam Al Ujab Clan

Secara jujurnya, saya sangat –sangat bersyukur , masuk dan tergolong dalam kalangan Al Ujab Clan. Rakan-rakan yang sangat membantu dan memberi tunjuk ajar, lebih-lebih lagi pada FBO yang beru nak memulakan langkah.

Ketua-ketua yang sangat bertanggungjawab, dan yang paling penting , terlalu banyak kemudahan yang cuba disediakan oleh pengasas al ujab clan iaitu kak miza dalam membantu ahli-ahli Al Ujab Clan terus maju dan berjaya ,serta tidak mudah berputus asa meneruskan perjuangan masing-masing dalam bisness ini., Alhamdulillah.

Goal Setting untuk tahun 2016

  • Nak capai semua insentif FD2 Dan CBM
  • Melayak diri untuk peroleh 2 tiket free ke SEOUL, KOREA tahun hadapan.
  • Nak bantu lebih ramai untuk sihat  dan bantu orang yang nak pulih dari kesakitan
  • Nak bantu diri sendiri menjadi manusia lebih berfikiran positif dan mampu mempositifkan orang disekeliling
  • Nak bantu diri dan orang lain sihat badan dan sihat koceknye
  • Nak langsaikan semua hutang-hutang dunia , terutama sekali PTPTN
  • Meramaikan lagi AGEN saya diseluruh bumi Allah ini.
  • Dan paling utama nak bawa mak dan abah kerjakan haji @ umrah serta bantu fakir miskin dan anak-anak yatim, untuk miliki hidup yang lebih baik.

In shaa Allah.. ^^

Aamiin… aamiinn..aamiinn ya rabbal a’lamiin .. J

Jika anda teringin or terdesak nak buat bisnes dari rumah… & jana income 4 angka sebulan… tapi tak tau macam mana nak mula. AL UJAB CLAN bantu. Klik Tolong ajar saya bisnes.

Tolong Ajar Saya Bisnes