Siapa saya?

ASSALAMMUALAIKUM pembuka bicara..semoga semuanya berada di dalam lindungan ALLAH..izinkan saya bercerita tentang diri ini.

Nama diberi NOR ILIANI BINTI ABDUL AZIZ@AZIZ. Saya berumur 28 tahun. Dilahirkan di KOTA TINGGI dan sekarang menetap di BANDAR BARU UDA. Anak bongsu daripada 11 orang adik beradik..2 abg 8 kakak..memang meriah family saya.

Selepas SPM saya melanjutkan pembelajaran di tingkatan 6. Selepas STPM dengan pointer 2.75 dah sedih la kononya sebab tak tahu nak pilih bidang apa untuk ambil ijazah..

kakak saya yg uruskan UPU saya dan akhirnya rezeki membawa saya sambung degree di UITM PUNCAK PERDANA dalam jurusan LIBRARY AND INFORMATION MANAGEMENT.

Course apa tu xpenah dgr pun itulah yg mula2 saya dan family fikirkan tp saya redah je sbb mak mmg suruh smbg belajar lgi kan.

Habis degree dengan pointer 2.99 mana la nak pergi kan tapi saya percaya in shaa allah rezeki pasti ada di JB ni..mak sy suruh kerja di JB saja dkt dgn dia katanya..

so dapat la rezeki kerja pertama sebagai LIBRARIAN di OLYMPIA COLLEGE selama 1thn 4bulan..peh merana gak kerja sini sbb shift..mmg xde life..

after that saya dpt offer di kolej baru bukak NETHERLANDS MARITIME INSTITUTE OF TECHNOLOGY..eh kolej apa tu xpenah dgr tp sy redah lgi sbb mmg xleh stay dah dgn keje lama.. lama2 keje situ tkt gile and kemurungan pulak..sbb stress sangat.

Bermula la kerja sbgai ASST LIBRARIAN di sini and now dan 3tahun sy kerja sini..tahun pertama sgt busy yela kolej baru kan..after 1 years dpt pindah ke cwgn baru di EDUCITY.

masa ni dah rileks sbb semuanya dah under control..ms tula rasa bosan pulak kerja macam ni..smpi rasa nak berhenti pulak tp dok pikir komitmen msh bertahun lgi xpe stay dulu until now.

Pengalaman Bisnes

Saya ni peramah orgnya so menjual memang terer..mcm2 sy jual la mcm tudung la..yela family ramai letak apa je mst habis la dorang kejekan..lgi2 semua keje gov mmg xde mslh utk mmbyr dan membeli..hehe market kecil2 je dgn family dan kawan2..jual AVON pun pernah tp dah pndh EDUCITY jauh pulak nak g so slow jd ahli diam2 je..

Pengalaman tak boleh lupa masa tahun 2015..tibe2 ada kawan lama contact ajak jumpa pergi la jumpa bersangka baik jekan rupanya ajak msk MLM kihkih aduhai demam2 pun suruh datang jumpa upline dia..stress gile masa tu tp sabarkan jela dengar smpi habis..

pastu dia ajak jumpa mmg sy xlyn dah..sbb mmg xla dgn gaji kecik suruh wat loan..oi gaji kite 1k ++ je hokey nk mkn pun berceking kihkih.

Pastu sejak kerja ofis hour ni n weekend cuti sbtu ahad saya ambil kelas menjahit..dan amek tempahan la sikit2 dr kwn2 n family je..mmg xsmpt nak wat sgt sbb ms terhad..ms2 awal2 menjahit xde life gak hjg mgu je mmg bercinta dengan mesin jahit je smpi nak dating pun xde masa heehhe..

tahun ni sy dh slow ambil sikit je sbb penat dah.sapa cakap menjahit ni senang..pergi cuba kalau nak tahu stress nya cmne.

Apa yg menyebabkan saya pilih FOREVER sebagai bisnes utama saya

Bermulanya saya join FOREVER sebab bff saya ajak join dia..sy ingat lagi kami kenal forever ni sbb tgk video celup2 megi NAJAH tu then sy bg link pm utk bff sy contact..dia nak try set kurus katanya..

dlm diam rupenya dia dah beli and cmne dia join ahli trus..pastu trn la brt dia 7kg cmtu then dia suh dtg rumah dia rs brg2 diet dia tu..

ms mnum first tu aloe berry nectar..sbb sy senggugut tp bila tahu hrg sy diam jela..xmmpu mak jah kihkih. dia cerita la serba sikit psl forever ni nak ajak msuk ahli la tu tp sy mmg xmnt sbb xde modal kan..

tp dl ms tu sy google dan study apa FOREVER ni sebab serius xpernah dgr kot…. google punya google and dah yakin br sy join dia.

ingat lgi trkh tu 9 SEPT 2015. Ms tu konon2 jd dropship je sy promote je sbb mmg xnak kuar modal punya psl kihkih..

sib bek kwn kite ni baik hati dulukan wet dia..jual punya jual ms tu cuti sek akak2 n abg2 balik rumah so peluang byk nak promote tp sy malu..

sy xkuarkan pun dr bonet tp sllu dah sharing dkt group family tu.pastu dorang tny.”dik,ko jual cuci usus tu bgs ke..xde ke stok akak nak try ni”..terus sy amek dr bonet ms tu ade 6botol AVG, ubat gg,deodorant.

Dalam hati cakap leh habis ke ni..tup2 sy cite pung pang pung pang pasal kebaikan aloevere gel ni..peh licin2. Happy gile sy sbb ms tu sy tgh kejar tiket nak g SINGAPORE RALLY..akhirnya dl ms 3mgu saya dah VIP yeah tepuk tangan utk saya ehehehe.

Until now dah 8bulan saya buat forever dan berjaya dpt pasif income ala busuk2 pun leh la byr duit keta VIOS sebulan kihkih..

tp sy xguna vios tau. Saya seronok buat biz ni sbb sng gile kot semua bahan dah disediakan kerja sy sharing saja di fb saya..

xdela sy dok fb tp xdpt pape ye x.dan skrg ahli di bawah jagaan saya almost 30person..sy happy sbb dpt tolong ramai org yg nak pasif income jugak..

dan dl mms 8bulan pelbagai insentif sy dh grab siap dpt naik pentas uols amek pin atas usaha kita. saya amalkan 3S je..SHARING,SELLING,SERVICING..itu je xsusah pun kan dah la produk mmg produk terdesak bukan musim gaji pun org cari uols..lgi2 botol kuning berhantu..yela org Malaysia ni ramai sembelit rupanya opsss..

Perasaan saya berada dalam Al Ujab Clan

Syukur YA ALLAH saya dipilih join group yg plg supportive dan sangat membantu org2 yg baru berjinak dlm bisnes utk sama2 berjaya dengan mereka..

mereka bukan berjaya sorang2 tp mereka bwk kita sama2 berjaya..nasib baik sy xdpt sifu yg kaki selfie tp xreti lead anak buah..

go go al ujab clan semua semoga trus success di mata dunia..kita boleh..DUBAI kami datang!

Goal Setting untuk tahun 2016

  1. SAYA NAK COMPLETE EIP LEVEL 1 BEFORE END OF THIS YEAR
  2. SAYA NAK TIKET FREE PERGI SEOUL
  3. SAYA NAK RAMAIKAN AHLI2 BARU AT LEAST 30 ORG
  4. SAYA NAK INCOME 5 ANGKA KEPALA 2 TAHUN DEPAN
  5. SAYA NAK MANAGER KAN AHLI SY AT LEAST 2ORG

INNAHAZALARIZKUNAMALAHUMINNAFAT..AAMIN SEMOGA SGLA IMPIAN MENJADI JUTAWAN BERIMAN TERCAPAI..ALLAHUAKBAR!

Jika anda teringin or terdesak nak cari part time bisnes & jana income 4 angka sebulan… tapi tak tau macam mana nak mula. AL UJAB CLAN bantu. Klik Tolong ajar saya bisnes.

Tolong Ajar Saya Bisnes