Siapa saya sebelum join FOREVER

Assalamualaikum,

Nama saya diberi nama sehajidin bin dawam anak ke 4 dalam 8 orang adik beradik. Asal dari Gugusan Sungai Merab Jajahan sempadan Hulu Langat dan Kuala Langat memang pening posmen nak hantar surat duduk sempadan katakan.

Sebelum tamat sekolah Teknik Kajang saya berkerja sambilan di sebuah bengkel baik pulih kenderaan  sebagai mekanik. Baik pulih dari kereta kancil sampailah repair lori dan bas ni sebab minat kerja macam “make giver”. Lepas jer habis belajar semester 2 dekat Shah Alam.

Tak cukup dengan repair kereta saya di offer repair kapal Terbang  dekat subang Airport, masa tu KLIA belum buka Lagi masih ladang sawit.  Belajar bukannya pandai sangat Allahamdulillah Rezeki Allah nak Bagi pada hambanya yang bersyukur .

Pengalaman Bisnes

Habis jer belajar di menara Gading dapat kerja syarikat OIL & Gas. Pejam celi2 dah nak hampir 10 tahun. Dalam tempoh 10 tahun tu banyak dugaan kerja dengan orang atasan. Jadi rasa Boring pulak asik kena tekan jer sampai bila?.

Jadi buat keputusan nak berniaga, permulaan saya berjinak-jinak dalam jual beli logam berhargan dan perhiasan dalam Negara dan luar Negara.

Oleh kerana  pengalaman business tak cukup dan tiada mentor  sebagai panduan jadi peniagaan itu tidak dapat dikembangkan dan mengalami kerugian hampir 200k. Namun dugaan itu tidak mematahkan semangat saya untuk menjadi usahawam Berjaya.

Pada Akhir tahun 2015 saya menggambil keputusan untuk berhenti kerja dengan memohon skim “VSS” .

Alhamdulillah pemohonan saya diterima oleh majikan saya. Kata orang “sebelum nak terjun ke laut siapkan dulu sampan paling kurang pelampung”. Jadi saya buat keputusan untuk buat produk sendiri berasaskan ramuan Tradisional.

Namun bukan mudah untuk bersaing dengan produk yang sudah ada nama di pasaran. Jadi awal tahun 2016 Allah jumpakan saya dengan Student JOOtawan Akedemik  haikal dan hamizah.

Dalam perkenalan itu dia menceritakan jalan untuk Berjaya dalam perniagaan, sebab apa dalam awal perniagaan perlukan ilmu, modal besar, bersaing dengan produk lain dan pelan marketing.

Setelah saya selidik-selidik memang syarikat Forever Living adalah sesuai untuk menjadi  rakan kongsi perniagaan. Sebab Apa nak tahu?

  1. Merupakan produk terdesak dan mendesak
  2. Produk ulangan (repeat order)
  3. Keberkesanan yang terbaik
  4. Modal bermula bawah Rm 100 dan
  5. Tiada risiko

Orang viral dekat facebook tuan badan pun tak tahu. Tiba-tiba orang PM pagi-pagi. Din macam mana nak jadi macam engkau?

Apa yg menyebabkan saya pilih FOREVER sebagai bisnes utama saya

Kepada sesiapa yang masih tercari-cari apakah perniagaan yang sesuai dalam apa jua situasi ekonomi iaitu kategori Pendidikan, Kesihatan dan makanan.

Forever Living di kategori Produk kesihatan dan makanan.  Apa yang membuat saya yakin dengan forever living? Sebelum kita hendak mulakan perniagaan perkongsian apa yang perlu kita lihat.

  1. Sumber asas adalah dari Ladang Sendiri (luas sebesar peta Singapura)
  2. Terdapat cawangan di lebih 160 Negara
  3. Berpengalaman lebih dari 30 tahun.
  4. Tiada berurusan orang tengah (stokis kawasan) terus berurusan di center seluruh dunia.

Jadi faktor di atas membuatkan saya yakin dengan forever living.

Pengalaman sendiri selepas menggunakan Aloe Vera Gell (HOT Produk) isteri saya penghidap batu hempedu yang mana Allah sahaja yang tahu sakit macam-mana, nak pulak anak ketiga baru 3 bulan lahir.

Setiap minggu mesti masuk hospital ambil injection kena pulak time kita tidur antara 2-5 pagi berusung ke hospital di Bangi Hospital pakar An-Nur dan Pusat Perubatan Islam Az-Zaharah silih berganti .

Doktor sahkan ada batu karang, jadi kena buat pembedahan namun kos pembedahan tinggi dan anak masih menyusu. Jadi  kami ikhtiar dengan Aloe Vera Gel + Pomesteen + Arctic-sea + Absorbent-C. Alhamdulillah isteri kembali sihat.

 

Perasaan saya berada dalam Al Ujab Clan

Kalau kita nak Berjaya kita kena ada landasan yang betul , mentor yang betul dan Team yang betul. Al ujab memang membuatkan saya bersyukur pada Allah dan terim kasih pada Pn. Hamizah hamdan banyak mengajar tentang bisnes online & marketing serta tak lokek ilmu.

Goal Setting untuk tahun 2016

Tersenarai sebagai salah seorang Chairman Bonus Manager Level 1 pada November 2016.

Tersenarai sebagai penerima FOREVER2DRIVE Level 1 Oktober 2016.

Melayakkan diri untuk 2 FREE TICKET ke Seoul, Korea tahun hadapan.

Dapat membantu lebih ramai lagi SIHAT diri & Bebas kanser

Meramaikan ahli jemaah AGEN di seluruh Malaysia, Indonesia, Singapura & Brunei.

Tersenarai Rally Dubai 2017

Jika anda teringin or terdesak nak berhenti kerja, tapi tak tau macam mana nak mula. AL UJAB CLAN bantu. Klik Tolong ajar saya resign.

Tolong Ajar Saya Resign