Siapa saya sebelum join FOREVER

Saya Azriani Ibrahim, lepasan jurusan Sains Komputer dari ITM Dungun Terengganu (sekarang dikenali UiTM).

Habis jer belajar terus dapat tawaran kerja di Felda Prodata Systems Sdn Bhd bertempat di Kuala Lumpur.

Hampir 14 tahun berkerja dalam bidang IT di 5 buah syarikat yang berlainan, terlibat dalam ‘system development’. Walaupun berkerja dalam bidang IT amat mencabar tapi keseronokan berkerja tetap ada.

Saya mula bertukar-tukar tempat kerja semata-mata ingin mencari income yang lebih tinggi. Yer..memang saya berjaya mencapai apa yang saya cari dengan jawatan dan gaji yang tinggi.

Bila bilangan anak semakin bertambah, bebanan kerja juga semakin bertambah dan komitmen terhadap kerja semakin tinggi. Hidup hanya untuk KERJA..KERJA..KERJA..

Bermula dari situasi ini lah, saya mula bertukar fokus pada bisnes. Tapi bisnes apa yer nak buat?? Dah mula berfikir untuk berhenti kerja, nak ada banyak masa untuk keluarga terutama anak2 yang masih kecil pada masa tu..

Masa kerja selalu balik lambat, hari minggu pun kena stand by – on call. Nak pergi bercuti??? Mmm…jauh sekali.

Pengalaman Bisnes

Dipendekkan cerita, awal tahun 2008 saya nekad berhenti kerja. Bukan dapat kerja kat mana2 pun, bisnes pun tak der dalam kepala lagi.

Saya percaya rezeki Allah ada dimana2, yang penting kita berusaha. Dari sini bermulalah episode baru dalam hidup saya.

Saya mencuba sebagai perunding kewangan bebas tapi mampu bertahan selama 6 bulan saja sebab saya rasa bidang ni tak sesuai dengan jiwa saya. Pada pertengahan 2008 saya memberanikan diri untuk terjun dalam bidang jahitan.

Berbekalkan sedikit ilmu dalam jahitan dan kebolehan menjahit anugerah Allah, bermulalah episode saya sebagai tukang jahit.

Dari zaman sekolah lagi memang minat pada fesyen dan jahitan, saya jadikan minat sebagai sumber pendapatan sampai lah ke hari ni.

Walaupun income tak dapat nak lawan income masa kerja dulu, yang penting saya happy dan saya boleh urus masa saya dengan keluarga. Alhamdulillah..

Apa yg menyebabkan saya pilih FOREVER sebagai bisnes utama saya

Saya pilih forever kerana produknya. Semuanya terjadi secara kebetulan saja. Pada 24hb jan 2016, abah meninggal kerana kanser usus.

Dari seorang yang sihat dan jarang2 sakit, tiba2 dikejutkan dengan berita abah mengidap kanser usus tahap akhir. Doktor sahkan pada akhir bulan oktober 2015 dan abah di jangka hidup dalam tempoh 3-6 bulan saja.

Kanser telah merebak ke banyak tempat termasuk hati. Macam2 ikhtiar kami adik beradik usahakan untuk mencari penawar tapi takdir Allah, tiada siapa boleh lawan.

Terkesan dari kejadian ni, saya jadikan Mr GOOGLE tempat rujukan untuk dapatkan info tentang pencegahan kanser.

Macam2 produk saya jumpa. Tapi suami terlebih dulu memperkenalkan botol kuning pada saya. Rakan sekerjanya yang promote tentang botol kuning ni dan katanya sangat sesuai untuk mencuci usus.

Apalagi, Mr GOOGLE tempat rujukan saya untuk mencari kebaikan botol kuning ni. Saya tonton video celup2 maggie kt YOUTUBE. Banyak la lagi info2 yang saya dapat tentang botol kuning ni.

Bila dah rasa yakin, saya ambil keputusan untuk daftar sebagai ahli. Nak beli harga murah jer pun..

Tak terfikir sikit pun nak jadikan sebagai salah satu cabang bisnes. Kiranya pada 30hb mac 2016 secara rasmi saya menjadi ahli forever.

Seronok lah lepas ni dah boleh beli harga murah..hee.. Ntah camane tiba2 nak tahu pulak pasal pelan pemasaran forever ni camana yerk… Mr. GOOGLE ler yang memberi info…

Saya mula terfikir, tak salah kot saya mencuba bisnes ni.. Produk yang bagus dan pelan yang sangat menarik. Tak yah nak fikir pasal BV/PV, tak perlu nak maintain tiap2 bulan.

Mmmm…apa lagi, pada 20hb april saya cukupkan CC saya untuk jadi ahli VIP. Apa yang saya fikir, saya nak kongsi kebaikan FLP pada semua orang supaya semua orang kat dunia ni sihat dan terus sihat.

Jangan kita fikir luaran kita rasa kita sihat, belum tentu dalaman kita juga sihat. Saya tak nak apa yang terjadi pada arwah abah terjadi pada orang lain. Memang kita tak boleh melawan takdir tapi kita kena berusaha dan berikhtiar.

Perasaan saya berada dalam Al Ujab Clan

Bersyukur pada Allah s.w.t kerana ditemukan dengan al ujab clan. Banyak ilmu dikongsi bersama. Apatah lagi dibawah naugan Pn Hamizah yang tak lokek dengan ilmu dan idea2 yang bagus. Terima kasih al ujan clan.

Goal Setting untuk tahun 2016

  1. Melihat semua orang sihat dan dapat menolong mereka merawat masalah kesihatan dengan produk forever.
  2. Dapat membantu ramai lagi orang di luar sana untuk mendapat income yang bagus.
  3. Dapat memberi kediaman yang selesa untuk anak2 dan membantu suami bebas hutang.

Jika anda teringin or terdesak nak berhenti kerja, tapi tak tau macam mana nak mula. AL UJAB CLAN bantu. Klik Tolong ajar saya resign.

Tolong Ajar Saya Resign