Siapa saya sebelum join FOREVER

Assalamualaikum. Saya Nurul Hanna Binti Mohamad merupakan anak kelahiran Kedah Negeri Jelapang Padi. Namun telah merantau jauh selama 16 tahun di bumi Johor ini sebagai Senior Arkitek di firma swasta.  Kehidupan seorang Arkitek bagi insan yang bergelar wanita, isteri dan ibu amatlah mencabar tambahan pula dengan 5 orang anak yang sedang membesar.

Kehidupan saya padat, keluar pagi balik petang… kadang2 lewat malam kerana terpaksa outstation. Cuti pula tak sama dengan anak2. Hanya Sabtu sahaja hari yang betul2 saya luangkan bersama mereka. Amat menyedihkan bila Sabtu juga terpaksa bekerja. Anak2 sering mengeluh walaupun mereka faham. Bila tiba cuti sekolah, sepatutnya anak2 akan seronok fikirkan aktiviti yang hendak dibuat bersama2. Tapi akhirnya ke taska juga… sebabnya mak ayah kerja. Nak balik kampung jauh… tidak memadai kalau hanya cuti seminggu.

Sudah banyak kali saya suarakan niat berhenti kerja, tapi kekangan kewangan dan komitmen bulanan yang tinggi… mana nak bayar rumahnya, keretanya, hutang PTPTNnya… keperluan rumah, ibu ayah di kampung…  Niat hanya menjadi angan2…

Tak seperti gambaran di drama2, Sebut Kerja Arkitek Hidup Mesti Mewah… betul boleh mewah tapi… nak dapat mesti korban masa dan keluarga untuk capai kemewahan…. kalau lelaki mungkin boleh sebab memang tanggungjawabnya untuk nafkah keluarga…

Pengalaman Bisnes

Sejujurnya saya memang tidak pandai  dan tiada pengalaman berbisnes. Almaklumlah ahli keluarga semua ‘Makan Gaji’  bezanya saya swasta… bila cakap nak berhenti kerja, mak ayah mesti tak setuju… risau anaknya dan cucu2nya.

 

September 2015, Allah temukan saya dengan FOREVER melalui suami… dia tunjuk video maggi celup2… katanya untuk detoks. Saya yang sedang mengandung 6 bulan hanya pandang je… sehingga ke akhir November 2015, saya masih tak tahu nak berpantang dengan produk apa… ST, NR, SXXXXEE, LXXXA pun dah guna maklum 4 org anak tapi x de kesan, sakit belakang saya masih ada sehingga kini… Mungkin badan saya ni bermasalah…

 

Saya cari info maggi celup dalam FB, suami perkenalkan no wassap Lila… niat untuk set berpantang je.. Lila nasihatkan saya ambil AVG, Ultra Lite dan Artic Sea dan terus jadi ahli AL Ujab Clan. Sejak saya ambil produk FOREVER, Alhamdullillah saya sihat dan segar, penyusuan ibu banyak. Lila banyak bagi info produk dan testimoni pengguna. Saya niat untuk beli AVG pada ayah dan mak sbb gout dan kencing manis.

 

Kali kedua untuk beli, saya terkejut dapat less 15% dan lila maklumkan kalo cukup 2CC dapat less 35%… dengan simpanan tabung haji saya cukupkan 2CC untuk beli produk AVG, Artic Sea, Bee Pollen, Royal Jelly dan Absorbent C.

 

Adik yang bekerja sebagai doktor berminat nak beli nectar berry, dan alhamdullillah 2 minggu kesannya segar walaupun tak cukup tidur kerana bertugas di hospital.

 

Bermula dari situ saya mula berminat berkongsi pengamalan, ada yang berminat untuk membeli… saya hanya menjalankan secara offline. Banyak info  produk dan testimoni saya perolehi dari Lila. Terima kasih Lila kerana membantu saya sebaik mungkin.

Apa yg menyebabkan saya pilih FOREVER sebagai bisnes utama saya

Sekarang saya masih sebagai arkitek. Walaubagaimanapun saya telah tetapkan niat dalam hati untuk berhenti kerja di penghujung tahun 2016 kerana hati saya telah terpaut dengan FOREVER. Dalam proses menyusun strategi dan perancangan. Kelebihan produk yang banyak membantu kesihatan pengguna dan cara keuntungan produk jelas dan mudah difahami. Tidak seperti yang bisnes yang lain…

 

Pengenalan FOREVER dari kak Juraidah (pinjam CD dari Lila) menjadikan saya benar2 yakin dengan FOREVER.

Perasaan saya berada dalam Al Ujab Clan

Terima kasih pada Al Ujab Clan serta semua ahlinya kerana ikhlas berkongsi ilmu produk/ testimoni/ bisnes yang mana merupakan ilmu yang tidak ternilai kepada saya yang 0% dalam bisnes. Perkongsian kejayaan ahli Al Ujab Clan menjadikan saya sentiasa bersemangat untuk terus berusaha untuk mencapai MATLAMAT SAYA BERBISNES DI RUMAH BERSAMA KELUARGA serta DAPAT MEMBANTU UMAT ISLAM 

Goal Setting untuk tahun 2016

  • SAYA BERHENTI KERJA DAN BERBISNES DI RUMAH SEPENUHNYA PADA DISEMBER 2016
  • SAYA DAPAT 25CC PADA NOVEMBER 2016
  • SAYA BERSAMA KELUARGA DAPAT MENUNAIKAN UMRAH BERSAMA PADA DISEMBER 2016
  • SAYA DAPAT SELESAIKAN HUTANG PTPTN PADA DISEMBER 2016

Jika anda teringin or terdesak nak berhenti kerja, tapi tau macam mana nak mula. AL UJAB CLAN bantu. Klik Tolong ajar saya resign.

Tolong Ajar Saya Resign