Siapa saya sebelum join FOREVER

Assalamualaikum…. Saya Rawani binti Mohamed Razali, berasal dari Kuala Lumpur dan sekarang menetap di Pasir Gudang, JDT.  Isteri kepada Samsudin bin Ab. Rahman dan ibu kepada 3 orang anak, seorang perempuan dan 2 lelaki.

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Sebelum melibatkan diri dalam Forever, saya adalah seorang hamba Allah yang telah diberi nikmat hidup yang tidak terhingga hebatnya. Ibu bapa yang penyayang, adik beradik yang rapat dan tidak pernah menyusahkan saya, pelajaran yang cemerlang sejak sekolah tadika sampailah universiti, suami yang hebat dan budiman, pekerjaan yang saya cita-citakan dengan jawatan dan gaji yang tinggi, anak-anak yang comel dan lincah, kewangan yang stabil, insurans yang mantap, dan jalan hidup yang sentiasa baik dan mudah. Sehinggalah Allah SWT datangkan ujian yang sangat besar. Ujian yang tak pernah terlintas langsung akan terjadi ke atas keluarga kami. Anak kami.

Pada kami ujian itu sangat besar, walaupun hakikatnya, ada ramai lagi orang di luar sana yang lebih berat ujian Allah ke atas mereka. Kami sangat sedih tapi saya bersyukur sebab suami mengajar saya jangan tanya “kenapa”. Jangan fikir apa yang sudah terjadi, hanya fokus pada apa yang terbaik untuk meneruskan hidup. Hidup anak, dan hidup kami selepas ini.

Apa yang pasti, saya mesti sentiasa berada bersama anak-anak saya. Tak boleh macam dulu lagi, bila saya lebih pentingkan kerjaya sampai sanggup jadi “weekend mom”. Pada saya itu “normal” dalam family zaman sekarang. Ada weekend father, ada weekend mother, ada weekend family i.e sampai anak-anak tinggal dengan datuk nenek kerana ibu dan ayah bekerja di luar kawasan.  Sekarang Allah dah bagi saya peringatan, keluarga adalah yang sepatutnya saya utamakan. Anak-anak memerlukan saya. Yang sebenarnya, saya lebih memerlukan mereka.

Di saat kerjaya saya sudah kemuncak, iaitu mencapai 10-year target saya, saya redha melepaskannya demi perjuangan saya bersama anak saya untuk sembuh dan kembali sihat. Inshaa Allah.

Jadi, siapa saya sebelum Forever? Seorang ibu yang TERLUPA.

Pengalaman Bisnes

Tiada pengalaman yang besar sebab kerja dalam bidang kejuruteraan sangat sibuk. Tambahan anak-anak pun kecil lagi. Tapi memang sentiasa menyimpan niat untuk terlibat dalam bisnes sebab seronok tengok orang Muslim kita berjaya menjadi jutawan. Apa yang saye selalu buat ialah encouraged suami saya yang berbisnes dengan harapan saya boleh berhenti kerja jadi surirumah separuh masa dan shopaholic separuh masa. Hehehehe…

Walaubagaimanapun, saya selalu menimba ilmu dengan pakar-pakar keusahawanan dan ada juga menyertai seminar-seminar ringkas mereka. Saya suka dengan kata-kata semangat mereka dan sebenarnya, ada tips-tips yang saya pelajari saya apply dalam pekerjaan saya. Memang menjadi.

Apa yg menyebabkan saya pilih FOREVER sebagai bisnes utama saya

Ada 3 sebab utama:

Ketiga:

Di suatu malam yang hening, sambil memikirkan progres kesihatan anak saya, tiba-tiba muncul pesanan di Telegram. Sebelum itu, saya memuatnaik Telegram adalah untuk memulakan penglibatan dengan satu bisnes jualan langsung juga tetapi dari syarikat lain. Jadi, pesanan yang saya terima adalah dari junior saya masa di syarikat lama dulu AIZIL HAIKAL, pernah beberapa kali satu pasukan untuk beberapa projek. Selepas memberitahu dia sekarang dalam bisnes Forever, testimonial yang pertama dia berikan pada saya adalah testimonial video Dr. Rohana. (Kebanyakan FBO tahu mengenai Dr. Rohana). Perasaannya ialah “When Allah turns FEAR to HOPE”.

Maka jadilah saye ahli untuk cepat-cepat dapatkan FLP. Dalam hati memang dah terdetik kalau bisnes menarik ni.

Kedua:

Selepas mendapati produk FLP yang saya gunakan telah memberi kesan positif pada saya dan terutamanya anak-anak saya walaupun baru sebulan mengambilnya, saya bertekad untuk jadi FBO. Tetapi saya tak pasti sangat-sangat. Sebab saya tidak berjumpa dengan NIAT. Apa niat saya? Saya tak puashati sebab saya tak ada niat yang betul-betul kuat untuk move forward. Sebab duit bukan tujuan utama saya.  I’m stucked, but I asked Allah for guidance. Alhamdulillah, Allah beranikan saya meluahkan apa perasaan sebenar saya pada tak lain tak bukan, Eagle Manager NOR HAMIZA MD HAMDAN. Maka dengan itu saya telah bertemu dengan BIG WHY saya. Another step closer.

Pertama:

Saya pun tak tahu kenapa makin saya nak mulakan Forever, makin berdebar-debar berdegup-degup organ-organ dalaman saya. “There were butterflies in my stomach” (or maybe spider!). Saya masih lagi TAKUT. Lebih-lebih lagi bila memikirkan tentang nasib anak saya yang masih belum tentu.

Selepas solat Isyak 23 April 2016, saya duduk terdiam. Al-Quran berserta terjemahan ada ditangan. Diam dan tarik nafas dalam-dalam.

“Ok. Ok. Macam ni. Oh Allah, tunjukkan aku. Tunjukkan aku dengan ayat suciMu ini, bahawa there’s nothing to be afraid of. Nothing”.  Dalam hati saya pula “Page belah kanan yang aku bukak ni, ayat atas sekali, itulah petunjuk buatku”. Apa ni macam cerita tak logik kan?Kan?

Saya selak sekali terus ke:

Mukasurat 180, Surah Al-Anfal, ayat 26:

“Dan ingatlah (hai para Muhajirin), ketika kamu masih (berjumlah) sedikit, lagi tertindas di muka bumi (Mekah), dan kamu takut akan orang (Mekah) akan menculik kamu, maka Allah memberi kamu tempat menetap (Madinah), dan dijadikanNya kamu kuat dengan pertolonganNya dan diberiNya kamu rezeki, daripada yang baik-baik agar kamu bersyukur”

Pada saya ayat tersebut sangat tepat. Apa yang saya takutkan adalah sangat kecil bila disbandingkan dengan ketakutan kaum Muhajirin dan pertolongan Allah SWT adalah sebesar-besarnya.

Forever is my next successful journey.

Kenapa saya yakin dengan FOREVER

Produk dan sistem perniagaan Forever sangat bagus. Masalah kesihatan saya dan anak-anak saya semakin pulih. Tambahan lagi produk berasaskan perubatan sunnah, ,malah telah diperakui di peringkat antarabangsa termasuk National Cancer Institut bahawasanya bahan-bahan nutrisi yang ADA digunakan oleh Forever mampu menyembuhkan pelbagai penyakit kronik.

Sistem dan pelan perniagaan Forever yang mantap lebih-lebih lagi 3 konsep TIADA ORANG TENGAH, TIADA BV/PV dan TIADA PAIRING itu semestinya menguntungkan pengedar dengan lebih baik lagi berbanding dengan syarikat jualan langsung yang lain.

Perasaan saya berada dalam Al Ujab Clan

Grateful.

Reliable.

Inspiring.

Goal Setting untuk tahun 2016

Mempunyai 12 orang business partner yang mencapai EIP, pendapatan RM12k pada atau sebelum bulan 12, dengan bekerja selama 12 jam sehari.

Amin Ya Rabbi. Inshaa ALLAH.

Ujian cuma asbab saya terjumpa mentor saya di AL UJAB CLAN. Jika uolls teringin nak bisnes tapi tak tau nak jual produk ape… & tak de mentor.. Beranikan diri PM saya. Klik “ajarkan saya bisnes”

AJARKAN SAYA BISNES